top of page

Gyakori Kérdések

Mennyire törékenyek az üvegékszereim?

Az üveg törékeny anyag. Üveggyöngyeim minőségi, azonos hőtágulású üvegekből, lámpagyöngy technikával készülnek. Digitális kemencében hűlnek ki, amitől jelentősen csökken az üveg törékenysége, azonban hirtelen, nagy ütés hatására, illetve nem rendeltetésszerű használat esetén eltörhetnek. A gömb alakú gyöngyök csak nagyon ritkán sérülnek meg, de az amorf alakú, kisebb nagyobb nyúlványokkal rendelkező gyöngyeim ezen részei nagyobb ütés hatására lepattanhatnak.

 

Karcolódnak használat során az üvegékszereim?

Az ékszerek felülete csak abban az esetben tud megsérülni, megkarcolódni, ha az üvegnél keményebb anyaggal kerül közvetlen súrlódási kapcsolatba.

 

Hogyan kell tisztítani az üvegékszereket?

A fényes felületű gyöngyöket nedves, szappanos törlőkendővel lehet tisztítani. A matt, savmaratott gyöngyöket és a szilikon alkatrészeket a mosószeres tisztítás után érdemes kevés méhviasztartalmú krémmel, vagy egyszerű testápolóval átitatott kendővel áttörölni, a felesleget tiszta törlőkendővel eltávolítani.

 

Hogyan vannak megragasztva az üvegékszerek?

Az ékszerek üvegrészei tartós és időtálló ragasztóval vannak egymáshoz, vagy a fémrészekhez illetve a szilikon szálakhoz erősítve.

 

Van-e garancia az ékszerekre?

Az ékszerek ragasztására 2 év garanciát vállalunk. Törésre, karcolódásra garancia nincs.

 

Viselhetik-e fémallergiások az ékszereket?

A fülbevalók akasztói ezüstből vagy orvosi fémből készülnek. A gyűrűk orvosi fém alapra vannak ragasztva. A nyakláncok orvosi fémmel, vagy nikkelmentes szerelékekkel készülnek. A szilikon hurok és üveggomb záródású láncok pedig teljesen fémmentesek.

 

Ha mégsem tetszik?

Ha mégsem tetszik, vagy valami más ok miatt mégsem kell, 14 napod van meggondolni magad. Írj nekem egy e-mailt és küldd vissza törésbiztos csomagolásban a számlával együtt. Ezek után én visszautalom az ékszer árát, és az eredeti postaköltséget, de a visszaküldés ára már téged illet.  

Rendelhetők-e egyedi ékszerek?

Meglévő ékszereimnek egyéni színű és méretű változatát szívesen elkészítem. Írj a martonekszer@gmail.com címre és kérlek, csatold mellé a változtatni kívánt ékszer fotóját is.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page